Montone

In mei 2016 ben ik een week naar Italië geweest. Naar het kleine gezellige stadje Montone. Ik zou een week op bezinning gaan samen met een coach, Cornelle. Deze vrouw heeft een zeer bijzondere kijk op het leven en is een zeer inspirerend iemand.

Ik moet toegeven dat ik in het begin niet echt geloofde in wat ze deed, maar naarmate de week vorderde merkte ik op dat ze echt wel dingen zei en deed die invloed zouden hebben op mijn later leven. Ik ben van die reis teruggekomen als een ander mens. Ik voelde de rust waar ik jaren naar op zoek ben geweest. Ik heb vrede genomen met wie ik ben en heb mezelf ondekt. Ik ben een jong meisje die hoogsensitief is.

Alles wat ik voel komt 3x zo hard aan, ik ruik ook alles veel beter. Een aanraking voelt voor mij ook heel erg intens aan. Dit is mede door mijn verleden, maar ook omdat ik hoogsensitief ben. Drukke plaatsen bezorgen me angstaanvallen en ik kan er maar moeilijk mee om. Wat ik ook probeer, het lukt me niet om tijdens het shoppen in een drukke winkel rustig te blijven.

Maar sinds ik weet dat ik dit alles kan linken aan mijn hoogsensitiviteit gaat alles wel weer wat beter. Ik neem het mezelf niet meer kwalijk dat ik niet goed kan aarden in drukte. Ik ben ook geen feestbeest, al die drukte, al die zatte onvoorspelbare mensen doen me geen goed. Daarom verkies ik liever een gezellig avondje in de zetel met vriendinnen en een glaasje wijn.

De reis naar Montone heeft me laten nadenken en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Een meisje met hoogsensitiviteit en een verleden. Maar ik zie het verleden als iets wat me sterker heeft gemaakt en vandaag ben ik blij dat ik kan zijn wie ik ben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s